Mijn ervaringen als au pair in Parijs // Deel 1

De komende tijd zal ik af en toe artikelen schrijven over mijn leventje in Parijs. Hier heb ik gewoond en gewerkt van november 2011 tot en met juli 2012. In verschillende delen zal ik jullie meenemen naar mijn wereldje van toen! Nu door naar het eerste deel: over mijn besluit om een tussenjaar te nemen en de allereerste ervaringen in Parijs!
Nog voor de zomervakantie in 2011 broedde bij mij al het idee om er een jaar tussen uit te gaan. Eerst was het plan om samen met een schoolvriendinnetje iets te zoeken, maar toen studeren toch ook interessant werd, schoven we dat plan naar de achtergrond. Eenmaal ingeloot voor de studie Psychologie in Utrecht werd het me toch wat te heet onder de voeten en hakte ik de knoop door: Geen psychologie, maar een paar maanden flink werken en uitzoeken wat ik met mijn jaar wilde gaan doen.

Al snel kwam ik terecht bij Travel Active, een organisatie die is gespecialiseerd op het gebied van culturele uitwisselingen. Zo kun je er terecht voor vrijwilligerswerk, highschool, taalreizen en een buitenlandervaring als au pair. Het idee van au pair worden leek me ontzettend leuk. Ik heb altijd al een klik met kinderen gehad en om dit te combineren met een jaartje in het buitenland klonk perfect. Ik meldde me in augustus aan, kreeg in oktober te horen dat er een gezin gevonden was en begin november was ik onderweg naar Parijs. Ja, naar Parijs!! Ik had me aangemeld voor Frankrijk, omdat wij daar altijd op vakantie gingen en ik het gevoel had dat het een beetje ‘mijn’ land was. Maar dat ik in Parijs zou belanden had ik niet zo één twee drie verwacht.
Tussen de tijd van het horen dat ik geplaatst was en de tijd van vertrek zaten maar een paar weken. En ik kan je vertellen, dan gaat de tijd ineens heel snel. Ik wilde en moest nog zoveel dingen doen: mijn baantje opzeggen, iedereen nog een keer zien, koffers pakken, vertrek voorbereiden en nog veel meer. Vlak voor mijn vertrek werd er een verrassings afscheidsfeestje georganiseerd door wat hele lieve vriendinnetjes. Al mijn vrienden en vriendinnen waren er om me voor een laatste keer uit te zwaaien, superlief!

Op 5 november was het dan eindelijk zo ver, ik ging naar Parijs! Mijn ouders brachten me met de auto, het is gelukkig niet ver rijden vanaf Nederland. Na een korte kennismaking met mijn nieuwe gastgezin nam ik afscheid van mijn ouders en kon mijn avontuur beginnen. Het huis, wat ik natuurlijk van te voren al had opgezocht, was precies het huis wat je verwacht van een gezin die een au pair in huis neemt; groot. En met een grote tuin rondom het huis.

IMG_1004
Het huis!

Ik kwam terecht in een van de meest welvarende voorsteden van Parijs, Le Vésinet, wat zich op een kwartiertje rijden bevind van Parijs. Volgens Wikipedia staat het plaatsje bekend om zijn bosrijke lanen, herenhuizen en vijvers. Dat was in mijn ogen de perfecte omschrijving!

IMG_1824 IMG_1828

De eerste dagen waren voor mij enorm spannend. Ik had natuurlijk een aantal jaar Frans gehad op school, maar veel verder dan ‘Ik heet Susanna, hoe heet jij?’ en ‘Wat is de kortste route naar de bakker’ kwam ik niet. Gelukkig spraken de ouders vrij goed Engels en waren de kinderen heel behulpzaam. Ik nam deels de zorg op me van drie jongens van 5, 11 en 13. Arthur, Grégoire en Baptiste; typisch Frans dus! Elke doordeweekse dag, rond een uurtje of 4, haalde ik de jongste op van school. Bij de oudste twee moest ik er vooral op letten dat ze hun huiswerk maakten en met Arthur deed ik alles wat je met een kind van vijf kunt doen! Eendjes voeren, kleuren, puzzelen en nog veel meer! Op de woensdagen was Arthur helemaal van mij en konden we wat ‘grotere’ dingen doen, zoals naar de bioscoop of lekker naar het park. In de weekenden was ik vrij en kon ik doen en laten wat ik wilde! Maar hierover meer in een volgende blog!

Puzzelen
Puzzelen
Bekers schilderen
Bekers beschilderen
Play-Doh pro!
Play-Doh pro!

Bakken deed ik veel in Parijs. Echt veel. In Frankrijk is het gebruikelijk dat de kinderen uit school een goûter krijgen. Een lekker tussendoortje. Daar zag ik mijn kans liggen en bakte erop los voor de jongens, haha! Van chocoladetaarten tot koekjes in de vorm van een Eiffeltoren en van roze cakejes tot appeltaarten.

Mijn signature chocoladetaart
Mijn signature chocoladetaart

Tot zo ver mijn allereerste ervaringen als au pair! Dit was nog maar een voorproefje, want ik heb ontzettend veel gezien, gedaan en beleefd in Parijs. Dat bewaar ik even tot het volgende deel, want anders zijn jullie morgen nog aan het lezen!
Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen over mijn avonturen als au pair!

Bisous, Susanna

Advertenties

2 reacties op ‘Mijn ervaringen als au pair in Parijs // Deel 1

  1. De dag dat we jou bij het gezin in Le Vesinet brachten.. En dat we je na bijna negen maanden weer ophaalden xxx
    (En sinds die tijd ben ik ook verliefd op Parijs)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s