Reizen: Zomervakantie in Calais

In het begin van deze zomervakantie ben ik met mijn vriend een weekje naar Calais geweest. We hadden een huisje gehuurd wat perfect lag, in een zijstraatje van de hoofdstraat. Vlakbij was een groot plein, waar heel de zomer activiteiten werden georganiseerd. Zo hebben we een band zien spelen en een rondreizend circus! Aan het plein zaten heel veel restaurantjes, waar we de lekkerste pizza ooit hebben gegeten. Benieuwd naar nog meer avonturen van onze vakantie? Lees dan gauw verder!

Dag 1 – Zaterdag 11 juli
Hoewel ik de week van te voren nog totaal geen vakantiegevoel had, door mijn hertentamens, kwam dat op deze dag helemaal goed. Vandaag gingen we eindelijk op vakantie. We vertrokken ’s ochtends met een volgepakte auto richting Calais. Een havenstad aan de kust van Frankrijk, op maar een paar uurtjes rijden van Nederland. Het plan was om rustig aan te rijden en misschien nog een stad te bezoeken die op de route lag. Dit werd uiteindelijk Brugge. Nouja, we zijn er maximaal tien minuten geweest, omdat we een verkeerde afslag namen haha, maar dat maakte het niet minder leuk en mooi! Gezien we door het omrijden wat later dan gepland aankwamen in Brugge, besloten we om er heel even rond te kijken en vervolgens lekker door te rijden naar ons huisje in Calais.

Schattige huisjes aan het water in Brugge
Schattige huisjes aan het water in Brugge

Dag 2 – Zondag 12 juli
In de omgeving van Calais zijn veel oorlogsmonumenten te vinden. Op onze eerste echte dag in Frankrijk besloten we om er een te bezoeken. Op ongeveer een uurtje rijden langs heuvelachtige weilanden kwamen we aan bij Het Canadian National Vimy Memorial. Een oorlogsmonument ter nagedachtenis van de Canadese soldaten die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op het hoogste punt op een heuvel bevind zich een enorm wit monument, heel indrukwekkend om te zien. Op de muren van het monument zijn alle namen van de slachtoffers terug te vinden. Op de heuvel zijn kleine stukken grond afgezet, omdat er nog onontplofte munitie kan liggen. Dat er veel is ontploft tijdens de oorlog is goed te zien, grote delen grond zijn er bedekt met kraters.

4               2

Een minuutje rijden van dit monument af kun je loopgraven bezoeken. Omdat het begon te regenen zijn we hier redelijk snel door heen gelopen en stapten we de auto weer in om richting een andere plaats te gaan. Op de weg terug naar Calais stopten we bij Saint-Omer, een mooie Franse stad. We ontdekten per toeval een groot park, waar we lekker gewandeld hebben. We besloten om hier ook uit eten te gaan voor we weer zouden terugrijden naar ons huisje.

Het prachtige park in Saint-Omer (Deze foto's zijn gemaakt met mijn mobiel)
Het prachtige park in Saint-Omer
(Deze foto is gemaakt met mijn mobiel)

Dag 3 – Maandag 13 juli
Van de eigenaresse van het huisje hadden we de tip gekregen om naar Cité Europe te gaan, een heel groot overdekt winkelcentrum. Aangezien het weer er niet naar was om de hele dag buiten te zijn, gingen we maar shoppen! Overal was uitverkoop, we kwamen goed geslaagd weer thuis :).

Dag 4 – Dinsdag 14 juli
Calais ligt natuurlijk aan de kust en net als in Engeland zijn hier krijtrotsen te vinden. Op dinsdag reden we richting twee populaire punten: Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. De weg er naar toe was prachtig. Het gebied was heuvelachtig, dus af en toe reden we dalletjes in met de mooiste velden! Van de twee ‘caps’ vonden we Cap Blanc-Nez de mooiste. Vanaf de parkeerplaats vlakbij liepen we langs de schaapjes richting het uitkijkpunt. Als het helder is schijn je Engeland te kunnen zien, maar helaas was ook vandaag het weer slecht. Na flink uitgewaaid te hebben reden we langs de schattigste kustplaatsjes weer terug naar huis. We zouden hier nog terugkomen om de krijtrotsen van dichterbij te bekijken.

7              8

Zoals de Nederlanders Koningsdag vieren, vieren de Fransen Quatorze Juillet. Dé feestdag van Frankrijk, waarop het begin van de Franse Revolutie word herdacht. We hadden geluk dat we precies op deze dag in Frankrijk waren! Op het grote plein was een avond georganiseerd met muziek. We kenden de band niet en ze speelden vooral onbekende Franse nummers, maar we hebben ons prima vermaakt! Na het optreden vertrok de menigte richting het strand, net als wij. Na een kwartiertje lopen kwamen we daar aan en zochten we een plekje. We stonden redelijk vooraan en konden het vuurwerk al op het strand zien liggen. Precies om elf uur barstte de bom! Een half uur lang prachtig vuurwerk! Een heerlijke afsluiter van de dag!

10
(Foto met mobiel, best goed gelukt he!)

Dag 5 – Woensdag 15 juli
De hele zomer lang zijn er in Calais ruim 20 olifanten te vinden. Dit is de Olifantenparade, een openluchttentoonstelling die gestart is met het doel om de Aziatische olifant te redden. Elke olifant is uniek en is beschilderd door een lokale of internationale kunstenaar. Deze parade is gestart in 2007, in Rotterdam (!) en staat dus nu in Calais. De hele week zijn we op zoek geweest naar alle olifanten. Ze waren er in de vorm van een ijsje, als punkrocker en zelfs een delftsblauwe. Er stonden er een aantal bij de bezienswaardigheden van Calais. We hebben uiteindelijk alle 21 olifanten opgezocht en tegelijk alle hoogtepunten gezien!

14
Het stadhuis van Calais

1312
Dag 6 – Donderdag 16 juli
Vanaf Calais ben je zo bij andere grote plaatsen. Zo ligt Lille maar op een uurtje rijden en dat lieten we ons geen twee keer zeggen! In Lille hebben we een beetje gewinkeld en heel wat terrasjes bezocht. Ik vond het een mooie stad, maar het had voor mij niet echt de wauw-factor. Misschien komt dat, omdat we alleen in het centrum zijn geweest bij de winkels, maar er hing gewoon geen fantastische sfeer. De terrasjes waren wel leuk! Met de loop van de dag werd het steeds warmer, dus het was geen straf om af en toe een colaatje en een biertje te drinken ;).

15     20150716_163712      16

Dag 7 – Vrijdag 17 juli
Alweer de laatste dag in Calais, waarom gaan vakanties altijd zo snel? We wilden nog graag de krijtrotsen van dichterbij bekijken, dus reden we vandaag terug naar Cap Blanc-Nez. Tegen de tijd dat we bij het strandje waren werd het langzaam aan vloed. Heel lang hebben we er niet kunnen kijken, maar mooi was het wel!
De rest van de dag hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn we nog een allerlaatste keer uit eten geweest.

17

xx xxx


Dag 8 – Zaterdag 18 juli

Weer naar huis :(. We vertrokken vroeg, zodat we rustig naar huis konden rijden en konden stoppen waar we wilden. Dit deden we bij een paar plaatsjes aan de Belgische kust. Hier hebben we nog lekker over het strand kunnen wandelen en geluncht. Toen vonden we het wel mooi geweest en zijn we vlot naar huis gereden. Als afsluiter van deze week zijn we nog uit eten geweest in Nederland.

We hebben echt een top vakantie gehad 🙂

Bisous, Susanna

20150717_115658

Advertenties

4 reacties op ‘Reizen: Zomervakantie in Calais

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s