Recept: Heerlijk gezond bananenbrood

Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een gezond bananenbrood, geïnspireerd op verschillende recepten op het internet. Ik ben dol op dit lekkere tussendoortje!
Dit bananenbrood heeft de structuur van een soort cake en bevat geen suiker. Door de rijpe bananen en de dadels wordt het brood lekker zoet en hoeft er geen suiker aan te pas te komen! Ik ben een fan van noten door mijn bananenbrood, maar je kunt natuurlijk zoveel variëren als je zelf wilt. Meng bijvoorbeeld wat chocolade, kaneel, kokosrasp of wat gedroogd fruit door je beslag!
Lees verder voor de ingrediënten en de bereidingswijze van deze lekkere, gezonde traktatie!

De ingrediënten die je nodig hebt:
3 rijpe bananen
150 gram amandelmeel (Voor een steviger brood kun je 50 gram vervangen door een ander soort meel)
3 eieren
Een half zakje bakpoeder
80 gram pecannoten
60-70 gram dadels
En een klein snufje zout

1

De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
De (ontpitte) dadels laat je een uurtje weken in een bakje met water, zodat ze wat zachter en meer handelbaar worden. Als er nog pitten in de dadels zitten, moet je deze eerst verwijderen.
2

Als de dadels lang genoeg in het water hebben gelegen, snijd je de bananen in stukjes. Deze mogen samen met de dadels in een grote kom om vervolgens met de staafmixer gepureerd te worden tot een soort bananenmoes.
3  4

Meng nu een voor een de eieren met een garde of een mixer door het beslag. Als deze goed zijn opgenomen kan de amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout erbij. Spatel dit goed door, zodat er een klontvrij beslag ontstaat. De basis van je beslag is nu klaar!

Hak de pecannoten grof, er mogen best wat grotere stukken tussen zitten, en meng daarna de nootjes door het beslag.
5
7

Giet het beslag in een ingevette (of met bakpapier beklede) cakevorm en bak het brood af in ongeveer 45 minuten. Blijf het brood in de gaten houden, want elke oven is weer anders!
8

Als het brood klaar is laat je hem even afkoelen om vervolgens uit de vorm te halen en lekker op te smikkelen!
Ik vries vaak een paar plakjes in, zodat ik ze eruit kan halen wanneer ik zin heb in een lekker stukje bananenbrood.
Luchtdicht verpakt (en eventueel in de koeling) kun je het brood tot wel 5 dagen bewaren.
10

Veel plezier met het maken van dit lekkere bananenbrood!

Bisous, Susanna

Advertenties

One thought on “Recept: Heerlijk gezond bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s