Dit moet een zondag zijn: Herfstwandeling en High tea

Afgelopen zondag besloten mijn vriend en ik dat het weer eens tijd was voor een ‘quality time’ dagje. Een dagje lekker op stap. Gezien het een prachtig weekend zou worden, fris maar wel zon, wilden we ergens een leuke wandeling maken. Dit werd het Baarnse Bos, tegenover Paleis Soestdijk. Aansluitend reserveerden we een high tea bij Eethuys-Café De Generaal, wat pal naast het bos ligt.

7
2

De voorspellingen logen er niet om, het was een heerlijke middag. Met een uitgeprinte route van Staatsbosbeheer in onze handen, voor een klein beetje houvast, gingen we op pad. Via het restaurant, waar we later zouden neerstrijken, kun je een kabouterroute lopen, inclusief muts en knapzak. We kwamen dan ook tientallen kleine kaboutertjes tegen! Een aanrader als je met jonge kinderen op pad gaat. De route die wij volgden, zonder knapzak ;), leidde ons via een pas gerenoveerde vijver en brede lanen bij het berceau, een prachtige overdekt wandelpad. De bovenste takken van dit pad zijn in elkaar gegroeid, wat een heel romantisch gevoel geeft. Ik hoop dat de foto’s dit een klein beetje kunnen weergeven!

1.1 3

We liepen een stukje langs Paleis Soestdijk. Dit blijft toch wel bijzonder om te zien, al ben ik er al vaak langs gereden. Het Paleis bezoeken staat nog op mijn lijstje! Omdat we geen zin hadden om de hele wandeling af te maken (en we eigenlijk te langzaam waren geweest haha), namen we een alternatieve route terug. We verzonnen een eigen pad tussen de paddenstoelen met rode stippen door en kwamen weer uit bij De Generaal, waar onze high tea op ons stond te wachten.

10
9

De high tea vond ik een dikke aanrader! Voor 17,50 p.p. krijg je een paar warme hapjes en een etagère vol met lekkers zoals (natuurlijk) scones, muffins en sandwiches. We probeerden alle smaken thee uit. Je betaalt er immers voor ;). We zaten in de serre met uitzicht op het terras, een heerlijk plekje. Naast de high tea kun je er bijvoorbeeld ook lunchen of dineren. Als je in de buurt van Soestdijk bent, raad ik aan om hier even een kijkje te nemen!

6
11
414

We hadden een heerlijke middag!
Wat is voor jou het ultieme zondaggevoel?

Bisous, Susanna

13

Advertenties

4 reacties op ‘Dit moet een zondag zijn: Herfstwandeling en High tea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s