Recept: Écht knapperige zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel is voor mij de uitvinding van de eeuw! Heerlijk vind ik het. Zowel in schijfjes gebakken als in een salade. Maar mijn all time favourite blijven toch wel de frietjes! Alleen.. hoe krijg je ze nu echt lekker knapperig? Na meerdere recepten te hebben geprobeerd, ben ik tot onderstaand recept gekomen wat voor mij de perfectie frietjes geeft. Lees snel verder om er achter te komen hoe je echt knapperige zoete aardappel frietjes maakt!

De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt:
Zoete aardappel (Ik gebruikte er twee)
Water
Maizena
Kruiden naar keuze zoals zout, peper, paprika poeder, knoflook poeder en rozemarijn
Olijfolie of kokosolie

sp1

De bereidingswijze:
Start met het voorverwarmen van de oven op ongeveer 200 graden. Daarna snijd je de aardappels in reepjes van ongeveer dezelfde dikte. Hiermee zorg je dat de frietjes even goed kunnen garen in de oven. Laat daarna de repen aardappel een uurtje weken in een kom met water.

sp2 sp3

Na het weken dep je de frietjes droog met een handdoek. Meng ze vervolgens met één à twee eetlepels maizena en hussel ze goed door elkaar. Dit kun je ook in een afsluitbare plastic zak doen, zodat je alles nog beter kunt mengen.
sp4 sp6

Nu is het tijd om wat olijfolie of kokosolie over de frietjes te gieten, samen met de kruiden die je lekker vindt. Hussel dit weer goed door elkaar. Het zout hoeft er pas over als ze uit de oven komen, zo hecht het zich nog beter aan de nog warme frietjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminium folie en besmeer deze met nog wat van de olie. Nu is het tijd om de aardappelreepjes over de bakplaat te verspreiden. Het is hierbij belangrijk dat je ze genoeg ruimte geeft en dus niet over elkaar heen legt, maar netjes naast elkaar. Zo krijgen ze weer extra de kans om gelijkmatig te bakken.
Nu mogen ze de oven in voor ongeveer 35-45 minuten. Keer ze halverwege om!

9

Blijf de oven goed in de gaten houden tot ze klaar zijn. Meng er wat zout door nu ze nog warm zijn en tadaaa: heerlijk knapperige frietjes!
Serveer ze met een lekkere saus, groenten en een stukje vlees of vis. Eet smakelijk! 🙂

sp5

En nog een mooie instagram foto van het totale diner 😉 :

IMG_20151005_183818

Hopelijk heb ik je wat tips mee kunnen geven om de frietjes lekker knapperig te krijgen! Veel plezier bij het maken!

Bisous, Susanna

Advertenties

6 thoughts on “Recept: Écht knapperige zoete aardappel frietjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s