Bezoek uit Nederland, naar Spanje, stedentrips en aftellen!

Hoi allemaal! Met nog maar 3 weken te gaan tot de kerstvakantie leek het me weer tijd voor een nieuwe update! Ik kreeg afgelopen maand wel twee keer bezoek en deed een aantal stedentrips in Frankrijk én Spanje! Ook ging ik op avontuur naar de dierentuin..
Benieuwd? Lees dan snel verder!

Nick op bezoek!
De laatste week van oktober was het vacances de la Toussaint, oftewel herfstvakantie! Daar had ik al heel lang naar uitgekeken want op de eerste zaterdag van de vakantie reisde mijn lieve vriend Nick af naar Pau! Na 2 maanden zonder elkaar, bleef hij een hele week in Pau en kon ik hem eindelijk laten zien waar ik nu woon!
We hebben vooral écht vakantie gevierd en ik heb genoten van het grote appartement. Vooral de badkamer-balzaal was een hoogtepunt vergeleken met mijn ieniemienie douche op mijn kamertje! We hebben veel door Pau gewandeld. Onder andere in de tuinen van het kasteel, waar ik het niet kon laten om de prachtige vlinders op de foto te zetten. We hebben lekker samen gekookt (we hadden een oven, oh ik mis de oven zo) en zijn naar Lourdes geweest om de berg op te gaan en Nick ook kon zien hoe mooi het uitzicht was!

931

 

Lasertag
Na een week vakantie is het altijd lastiger om weer naar de uni te gaan. Maar gelukkig stond er meteen na de vakantie wat leuks op de planning. Met een groep studenten pakten we de bus naar een dorpje vlakbij om Lasertag te spelen. De schade van de avond:
ik ben een aantal keer onwijs geschrokken, ben heel misschien uitgegleden in mijn enthousiasme, 1x gewonnen en 1x dik ingemaakt, maar ik heb me enorm vermaakt!
Dierentuin
Op zaterdag 5 november hadden Emmy en ik het allerbeste idee ooit: Laten we op de regenachtigste dag van het jaar naar de dierentuin gaan. Dit hebben we geweten ook..
Al wachtend op de bus begon het blaadjes te regenen en eenmaal in de bus werden de wolken grijzer en grijzer. Het was vanaf de uitstaphalte nog ongeveer drie kwartier lopen (geloof maps nooit als er staat dat het te voet maar 20 minuutjes is). Waar we niet helemaal op hadden gerekend is dat de route voor drie kwart langs een normale autoweg liep, waar de auto’s met 80 voorbij raasden. En er was geen stoep.
Ook in de dierentuin was alles nat, álles. Voor sommige hokken stonden zulke grote plassen dat we het dier erin niet konden bekijken.
In de tijd dat we er waren:
– zijn we 1 andere bezoeker tegengekomen,
– ontdekten we dat er een dier uit zijn hok was ontsnapt (zie 2e foto in het bovenste rijtje),
– zagen we een witte tijger!,
– en waren we bang dat we alle eekhoorns zouden laten ontsnappen, dus gingen we dat hok maar niet in.

Al met al een indrukwekkende dag die we niet snel zullen vergeten. En ondanks de regen konden we er toch best hard om lachen. Het moet er ook wel gek uit hebben gezien: twee doorweekte meiden die langs een hele drukke weg naar een onder water gelopen dierentuin gingen..

 

Citytrip: San Sebastian
Op vrijdag de elfde van de elfde was er een Franse feestdag (Armistice) en waren we vrij. Dat vonden wij absoluut geen probleem: dé kans een een lang weekend naar Spanje te gaan. Naar San Sebastian om precies te zijn. Deze Spaanse stad ligt net over de grens en was voor ons goed te bereiken: 3 uurtjes met de bus. (Bnn op reis maakte een aflevering over deze stad: http://3opreis.bnn.nl/bestemming/san-sebastian) San Sebastian ligt aan de zee en heeft onwijs leuke oude straatjes.

s21s13s4s8bewerkt
s23s18s620161112_125214

Samen met twee Duitse meisjes die toevallig ook dit weekend in deze stad waren, aten we ’s avonds de beroemde pintxos. Dit is een soort tapas 2.0 die je op elke moment van de dag in elke bar kunt bestellen. De pintxos, die iets groter zijn als tapas, liggen op de rand van de bar en het zijn soms ware kunstwerkjes. De bedoeling is dat je een bord pakt en er een paar uitkiest om op te eten. Je kunt in 1 restaurant blijven of naar verschillende bars gaan om overal wat te proeven.

 

Ik vond San Sebastian echt een hele leuke stad! Er hangt een heel gezellige sfeer en tsja met een stad aan de zee kan sowieso vrij weinig mis gaan ;). Als je in de buurt bent of besluit richting deze omgeving te gaan is het echt een aanrader!
Op de dag van vertrek gingen Emmy en ik naar het Aquarium, wat bestond uit een museum over San Sebastian zelf en natuurlijk heel veel (hele grote) vissenkommen.

 

Mama op bezoek!
Afgelopen weekend kwam er nog een keer bezoek uit Nederland! Deze keer trotseerde mama de reis naar Pau. Op woensdag haalde ik haar op van het station en verbleven we de eerste 3 dagen in Pau zelf. Ook aan mama liet ik natuurlijk heel Pau zien, de campus en mijn kamertje. We hadden heel veel geluk met het weer en konden prachtige herfstwandelingen maken en crêpes lunchen in het zonnetje op het terras. De herfst is hier overigens prachtig! Maar de winter is ook al te zien.. Niet in Pau zelf, maar op de bergen kun je wel al de sneeuw zien liggen! Om de dagen in Pau af te sluiten bezochten we het Musée des Beaux Arts, waar echt prachtige schilderijen hangen, en speelden we 100 potjes yathzee.

b3

 

Citytrip: Bordeaux
Op vrijdagmiddag stapten we de trein in naar Bordeaux! Een stad waar je ‘vreselijk kunt wandelen’ (zoals opa zou zeggen). En dat hebben we ook gedaan, met een record van 25.000 stappen op één dag en geen poot meer kunnen verzetten ;). Bordeaux heeft prachtige straten die me qua stijl een beetje aan Parijs doen denken, maar dan wat knusser. Er staan een paar heel mooie kerken, zowel van de buitenkant als binnen! Ook hier bezochten we het Musée des Beaux Arts, maar dat viel voor ons toch wat tegen vergeleken met Pau.
We konden het natuurlijk niet laten om te winkelen op de langste winkelstraat van Frankrijk en maakten een lange wandeling langs de rivier de Garonne.

b7b21b24b14b13b11b6

 

’s Avonds bakten we pannenkoeken met de mix die mama had meegebracht. Dat is toch echt wel een smaak die ik heb gemist!

 

Op zondag maakten we een wandeling in het Jardin Public. Dat was absoluut geen straf met alle prachtige herfstbomen en de vele vogels en eenden die in het park leven. Naast de vele prachtige bomen spotten we ook een duivenboom. Ik weet niet of dit echt een ding is, maar dit was een boom met alléén maar duiven, oftewel: duivenboom. Hieronder wat foto’s van de mooie herfst dit jaar!

b38b34b33b32b31

We sloten ons weekend af met een bezoek aan het Cité du vin, een wijnmuseum wat pas sinds juni dit jaar is geopend. Wat het museum zo speciaal maakt is dat het heel interactief is. Je krijgt een soort computertje mee waardoor je alles in jouw eigen taal kunt lezen/horen. Ook kun je er dingen ruiken en zelf allerlei informatie aanzetten waardoor je alles over wijn te weten komt.

Ik heb echt een onwijs leuk weekend gehad, bedankt mama! 🙂

 

Het aftellen tot de kerstvakantie is nu echt aangebroken. Emmy en ik hebben een adventskalender gekocht om af te tellen tot dat we naar huis komen voor de feestdagen. Vakje 3 is inmiddels geopend, het gaat snel! De kerstafspeellijst staat alweer aan en stiekem kijk ik al weken kerstfilms. Het is wel duidelijk denk ik: ik heb zin in de kerstvakantie!

Tot snel!
Liefs, Susanna

Advertenties

4 reacties op ‘Bezoek uit Nederland, naar Spanje, stedentrips en aftellen!

  1. Wat een mooie foto’s zeg! En wat heerlijk dat je fijn met je vriend hebt kunnen genieten nadat jullie elkaar 2 maanden niet gezien hadden. Kan me voorstellen dat je elkaar dan hartstikke mist en dat het dan heel fijn is als je dan weer samen kan genieten! Liefs

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s